Pengukuhan lan Medewa Saksi Bendesa Adat Bengkel lan Prajuru

Komang Adinata 19 Juni 2019 10:36:07 WITA

Rahina Soma pinanggal Pitulas Sasih Juni Kalih Tali Siang Olas ring Pura Desa Bale Agung Desa Adat Bengkel kelaksanayang Pengukuhan Bendesa Adat lan Prajuru kelanturang antuk upacara Medewa Saksi, Pawintenan lan Penyepuhan Pemangku.

Upacara sane kesaksi Olih Manggala Praja Jagat Buleleng Putu Agus Suradnyana kesarengin Muspika, Camat Busungbiu, Majelis Alit Desa Pakeraman lan Oleman sampun memargi antar. Sampun Kasinahang Olih Bendesa Adat sane sampun kacumpu ring pacentokan Kelian sane kelaksanayang ring Bengkel (09/06) sampun kajudi indik Prajuru Adat 6 diri, Saba Desa 9 diri, Kerta Desa 5 diri lan 9 Kelian Banjar Adat lan Petajuh nyane sane ring rahina punika taler nyarengin Pengukuhan miwah Medewa Saksi Pawintenan Sane Kapuput Olih Ida Lingsir Saking Banjar Ambengan.

Berita Acara Pengukuhan taler sampun kesinah tangan olih Ketua Majelis Alit Kecamatan Busungbiu Dane Putu Witaya taler kesaksi ring sinah tangan olih Bapak Camat Gede Putra Aryana, Saba Desa Bengkel Made Sudina, lan Perebekel Bengkel Nyoman Raiasa.

Komentar atas Pengukuhan lan Medewa Saksi Bendesa Adat Bengkel lan Prajuru